Uppdrag

Folkungaland

Håkan Nilsson från Landsbygdsmentorerna kontaktade mig ang att illustrera och skriva en barnbok om att bevara landsbygdsbutikerna.
Ett superroligt projekt och det resulterade i en fin liten barnbok som finns i butikerna runt om i Östergötland. 

BUFFF

Bufff- Barn och Ungdom med Förälder/Familjemedlem i Fängelse har en broschyr som jag har gjort lite illustrationer till så att den blir lite mer barnvänlig. Min önskan är att alla barn som har en förälder i fängelse ska känna att dom inte är ensamma. I broschyren får dom insyn i hur det är för föräldern i fängelset.

Barncancerfonden

Maxa Livet är barncancerfondens tidning som riktar sig till unga vuxna mellan 18-25 år. Jag illustrerar serier dit vilket inte är det lättaste uppdraget jag fått. Att skämta om något så allvarligt och tragiskt har fått mig att slita mitt hår
"hur kunde jag tacka ja till detta?!"
Tidningen är så viktig, den tar upp problemen som annars ingen pratar om. Intressanta intervjuer om de som överlevt cancern. Vilka hjältar de är, för problemen slutar inte alltid efter behandlingen. Psykisk och fysisk smärta, funktionsnedsättningar, plötsligt behöva ta över alla journaler och sköta läkarbesök själv mm.

Bernadotte utställning på Örebro länsmuseum år 2010

Jag illustrerade alla tavlor till Bernadotte utställningen i Örebro. Det fanns inga tavlor att tillgå då Stockholm hade sin utställning samtidigt. Jag illustrerade händelserna från riksdagen år 1810 då Bernadotte utsågs till kronprins i Örebro.

Nationella kvinnodagen den 8 mars 2016

Mjölby kommun gav mig uppdraget att illustrera en symbol för jämlikhet, lika värde och villkor till nationella kvinnodagen.
Jag var även inbjuden att föreläsa på nationella kvinnodagen i Mjölby kommuns stadshus. Det kan ni läsa mer om under fliken föreläsningar. 

Integrationsmässa 

Uttrycka känslor med hjälp av bild

Jag har arbetat mot olika skolor med ett projekt där eleverna ska få lära sig att uttrycka sig med hjälp av bild.
Behovet för människor att få lära sig att stanna upp och känna efter är stort.  Att måla sina känslor är ett utmärkt sätt att få uttrycka och bearbeta känslorna. För att komma i kontakt med känslorna sätter jag på avslappnande musik och leder en guidad meditation så att tankarna lugnar sig och man kommer i kontakt med sitt inre. Efter det så får man måla det man känt och upplevt. Jag vill inte sätta hinder för skapandet och erbjuder deltagarna att använda olika material. 
Responsen från deltagarna:
"jag hade inte en aning att jag fortfarande bar på det avskedet"
"jag fick träffa min mormor, jag grät ut i hennes famn"
"jag upptäckte en vrede som jag tryckt undan"
"för första gången var det tyst i huvudet, jag var helt avslappnad"

Här är några målningar från en högstadieklass på Elsa Brändström skola

Östergötlands barn

Östergötlands barn är en förening som stödjer med bidrag barn och ungdomar som är kroniskt sjuka, utvecklingsstörda och funktionshindrade. Föreningen grundades av Grevinnan Alice Trolle.
Jag fick äran att illustrera 4 nya julkort till föreningen. Julkorten är en del av deras inkomst förutom bidrag. 
För mer information gå till deras hemsida: www.ostergotlandsbarn.se

Mjölby kommuns hållbarhetskalender 2016 

Jag fick uppdraget att illustrera bilder till Mjölbys kalender och bilderna skulle handla om krishantering, halka, översvämning mm. 

Plansch till Mjölby kommun

Denna plansch satt lite överallt i Mjölby, busshållsplatser, gallerior mm. 

img_20151209_111421

Blindfönster

Jag målade ett blindfönster till ett hus i Vadstena.